Коротко про Домініканську республіку

 

ПЕРЕЛІТ/ПЕРЕЇЗД

Чартерний рейс Київ - Пунта-Кана в зимовий період здійснює "Azur Air" (10,5 годин). Транзитні перельоти здійснюються через країни Європи. Найзручніший маршрут - через Амстердам (авіакомпанія KLM) і Париж (Air France). Є також варіанти транзиту через Франкфурт, Мадрид. Загальний час в дорозі з урахуванням пересадок - від 15 годин. При вильоті з країни оплачується збір аеропорту $20, зазвичай він вже включений у вартість авіаквитків.

ПРОЖИВАННЯ

У Домініканській Республіці готелі вражають туристів своїм висококласним сервісом, гостинним персоналом і чудовим місцем розташування. На думку багатьох туристів кращі готелі Домініканської Республіки знаходяться в Бока Чіці, Пуату Кані, Самані і Санто-Домінго. На кожному з цих курортів можна знайти такі готелі Домініканської Республіки, ціни на проживання в яких вас, безумовно, влаштують.

ПЛЯЖІ

За законом країни перші 60 метрів пляжу є громадськими і доступ на будь-який пляж біля готелю відкритий не тільки для готельних постояльців. Лежаки і столики з парасольками - платні (від 50 песо). У деяких місцях при замовленні їжі в прилеглому кафе грошей за столик не беруть. Про вартість послуг завжди варто питати заздалегідь. Душ з прісною водою буває рідко - тільки якщо пляж впритул підходить до готелю. Кабінок для переодягання не існує взагалі, туалети теж тільки готельні або в кафе.

Більшість пляжів чисті і проходять регулярне очищення, але в деяких районах навколо столиці через велику кількість сміття купатися не рекомендується.

Нa більшості пляжів ні акул, ні інших небезпечних морських мешканців немає, оскільки вони відгороджені від океану кораловими рифами. У відкритому морі купатися небезпечно, характер прибережних течій досить бурхливий і часто на узбережжі зустрічаються підводні скелі.

КУХНЯ

Традиційна креольська кухня - це поєднання європейських, африканських і карибських кулінарних традицій з використанням місцевих продуктів. Типові страви: Ла Бандера - рис, м'ясо, квасоля, овочі і зелені смажені банани; Сан Кочо по-Домініканськи - готується на бульйоні з різних сортів м'яса з овочами; риба з кокосовим горіхом; мангу - пюре із зелених бананів, готується на сніданок; піньонате - десерт, приготований з молока і кокосів. Типові напої: фруктові соки (папайя, кокосове молоко, апельсин, ананас, тощо), пиво "сеніза", ром і Пінья Колладо, а також великий вибір екзотичних коктейлів.

МИТНІ ПРАВИЛА

Ввезення іноземної валюти не обмежене (декларація обов'язкова), вивіз - у заявлених у декларації розмірах (заборонений вивіз більше 10 тис. доларів США готівкою). Ввезення і вивіз місцевої валюти заборонений.

Дозволено безмитне ввезення до 1 л алкогольних напоїв міцністю до 22 %, до 2 л менш міцних напоїв, до 500 г кави, до 200 сигарет або одна коробка сигар, до 2 флаконів духів (повинні бути відкриті), а також предметів особистого вживання і подарунків вартістю не більше $100.

Заборонено ввезення виробів тварини, сільськогосподарського та садового походження (тобто практично всіх продуктів) і наркотиків (обмежене також ввезення деяких ліків).

Заборонено вивезення без спеціального дозволу предметів і речей, що представляють історичну і художню цінність (особливо піднятих з дна моря), деяких видів орхідей і серцевини пальмового дерева, а також сигар у кількості більше 50 штук на людину.

 

 

Рекомендуємо

package
  • Рекомендуємо
  • Угорщина
Від 18,500грн Переглянути тур

Хайдусобосло з Івано-Франківська 7 ночей

Чернівці - Івано-Франківськ - Калуш- Стрий - Хайдусобосло - Стрий - Калуш- Івано-Франківськ - Чернівці, Hungary 24 трав. - 02 черв.
package
  • Рекомендуємо
  • Карпати

20.04 Коломия – Писанка - храм ЮНЕСКО - еко-чаї

Івано-Франківськ – Коломия – Писанка - храм ЮНЕСКО - еко-чаї - музей Довбуша, Ukraine
package
  • Рекомендуємо
  • Карпати

27.04 Яремче, музей лицарства, замок Пнів (дитячий)

Івано-Франківськ - Яремче - Надвірна, Ukraine 27 квіт. - 27 квіт.