ТОП-5 найцікавіших місць в Карпатах

     1.Музей Писанки в Коломиї

 Єдиний у світі Музей писанкового розпису, збудований 2000 року. Оригінальна споруда у формі 13-метрового яйця-писанки стала візиткою не лише Коломиї, а й усього Прикарпаття. На двох поверхах розташована величезна колекція писанок з різних областей України,  а також з країн Європи, Америки, Канади і навіть з Китаю, Єгипту, Алжиру, Шрі-Ланки.
Зараз музей володіє колекцією, що налічує понад 6000 писанок. Деякі експонати були виготовлені ще на межі ХІХ–ХХ ст.

  1. Замок Паланок в Мукачеві Закарпатської області

 Замок Паланок знаходиться на західній околиці Мукачева, на вершині згаслого вулкана. Сама фортеця знаходиться на горі, в той час як місто розташоване на рівнині. Вважається, що саме з горою пов’язано і походження назви міста. Якщо вірити легенді, цю гору створили люди власними руками, в буквальному сенсі «насипали» гору, що коштувало їм величезних мук, звідси, і назва «Мукачево».
Здалеку він виглядає як суцільний об'єкт, а насправді складається з каскаду терас. Мукачівський замок жодного разу не був взятий штурмом, а найбільш героїчну оборону за всю його історію очолила жінка – трансильванська княгиня Ілона Зріні три роки втримувала замок, узятий в облогу австрійським військом. На одному з бастіонів встановлено пам’ятник княгині та її десятирічному синові Ференцу ІІ Ракоці, що згодом, у дорослому віці очолив нове антигабсбурзьке повстання. А у Верхньому дворі стоїть пам’ятник литовсько-руському князю Федору Корятовичу, який володарював у краї наприкінці XIV ст.
Сьогодні Паланок  дуже зручний і привабливий для туризму. До нього веде дуже гарна дорога, піднятися по якій не важко навіть літньому туристу. У самій фортеці багато всього цікавого і захоплюючого. 

  1. Озеро Синевир

  Це найвідоміша і найвідвідуваніша природна пам’ятка Українських Карпат. Озеро Синевир, або Морське Око, лежить на висоті 989 метрів над рівнем моря. Воно утворилося близько 10 тисяч років тому після землетрусу з трьох гірських потоків. Нині озеро живиться поверхневими і атмосферними водами, тому його розміри досить сильно коливаються. Середня глибина озера Синевир становить близько 8 м, максимальна – 22 м; температура води на глибині більше двох метрів є постійною, +11°. В озері майже немає рослинності, зате живе і розмножується багато форелі.

  1. Гора Говерла

  Говерла— найвища вершина Українських Карпат і найвища точка України, висота якої складає 2061 м над рівнем моря. Розміщена в гірському масиві Чорногора, на межі  Івано–Франківської  та  Закарпатської областей за 17 кілометрів від кордону з Румунією.
Вважається, що назву горі дали румуни, і як виявилося, для них це не більше ніж підвищення, адже в перекладі з румунської "Говерла" означає "підвищення, яке важко пройти".
Найперший шлях на гірську вершину був успішно прокладений в 1880 році. З того самого дня туристи мають можливість вибрати для себе найбільш цікавий і зручний для них туристичний маршрут.
Сходження на Говерлу – не розважальна прогулянка, підйом на таку висоту вимагає  багато зусиль. Існують  розроблені туристичні стежки, по яких можна підніматися на гору. Вони відрізняються за складністю і часом підйому.
Еколого-пізнавальна стежка “На гору Говерла” є одним з найцікавіших маршрутів на території Карпат. Під час підйому можна побачити мальовничі краєвиди Чорногірського хребта, найвищу вершину українських Карпат, альпійські й субальпійські луки.

  1. Село Космач

Косма́ч - село у Косівському районі Івано-Франківської області, одне з найдавніших поселень Гуцульщини, розташоване на річці Пістиньці. Серед гуцульських сіл - Космач найбільше за кількістю населення та площею село в Україні, 84 кв.км. У селі діють сім загальноосвітніх шкіл та школа мистецтв. За народними легендами, тут загинув народний опришок Олекса Довбуш. При населенні 6050 осіб, кожен другий житель села виготовляє народні промисли, лише  писанкарів з них - 400. Приїхавши сюди, ви можете побачити колоритне космацьке весілля, яке включає обов’язковий проїзд по селі на конях  і чоловіків, і жінок. Неймовірні панорами гір назавжди залишають у пам’яті і хочеться повернутися сюди ще не раз.

 

Рекомендуємо

package
  • Рекомендуємо
  • Угорщина
Від 18,500грн Переглянути тур

Хайдусобосло з Івано-Франківська 7 ночей

Чернівці - Івано-Франківськ - Калуш- Стрий - Хайдусобосло - Стрий - Калуш- Івано-Франківськ - Чернівці, Hungary 24 трав. - 02 черв.
package
  • Рекомендуємо
  • Карпати

20.04 Коломия – Писанка - храм ЮНЕСКО - еко-чаї

Івано-Франківськ – Коломия – Писанка - храм ЮНЕСКО - еко-чаї - музей Довбуша, Ukraine 20 квіт. - 20 квіт.
package
  • Рекомендуємо
  • Карпати

27.04 Яремче, музей лицарства, замок Пнів (дитячий)

Івано-Франківськ - Яремче - Надвірна, Ukraine 27 квіт. - 27 квіт.