Шрі-Ланка

 

ПЕРЕЛІТ/ПЕРЕЇЗД

З Києва до Коломбо, столиці Шрі-Ланки, можна дістатися літаком, регулярним сполученням. Прямі перельоти з Києва на даний момент виконують авіакомпанії МАУ та SkyUp Airlines, також існують стикувальні рейси. Стикувальні рейси виконує авіакомпанія ФлайДубаї або Емірейтс - через Дубай, з Austrian Airlines - через Відень, з KLM - через Амстердам. SriLankan Airlines пропонує переліт в Коломбо з транзитом через Делі. Також є комбіновані рейси Qatar Airlines через Доху. Тривалість польоту з урахуванням пересадок - 10-12 годин.

ПРОЖИВАННЯ

Багато готелів Шрі-Ланки не схожі один на одного і оброблені видатними майстрами архітектури, серед яких був і Джеффрі Бавой. В архітектурі готелів переважає унікальне поєднання традиційного і сучасного, офіційного і живописного, а також східного і західного. Інфраструктура більшості готелів - це поєднання двориків, веранд і лоджій, які оточені пишними квітучими садами, білосніжним пляжем і лагідним Індійським океаном.

Численні курорти Шрі-Ланки - це одні з найбільш відвідуваних туристичних центрів, що пропонують сучасному мандрівникові всі необхідні умови для захоплюючого і повноцінного відпочинку. Вони відрізняються своїм географічним положенням і кліматом, а також мають свою специфіку.

Найвідомішими готелями Шрі-Ланки вважаються: готелі курортів Індуруви, Тангалли, Маравіли, Ахунгалли, Коггали, Діквелли, Коломбо, Галле, Віддав, Калутара, Бентота, Берувелли, Хіккадува, Негомбо, Косгода, Маунт-Лавінії.

ПЛЯЖІ

Острів Шрі-Ланка відомий своїми золотистими просторими пляжами, які простяглися на сотні кілометрів уздовж берега острова. Найбільш відомі пляжі розташовані на південному заході острова, на південь від столиці Коломбо. Тут найкраще відпочивати з листопада по квітень. На пляжах східного узбережжя Шрі-Ланки, навпаки, краще відпочивати з квітня по листопад.

Поблизу столиці міста Коломбо знаходиться красивий пляж Маунт-Лавінія. Тут є безліч пляжних будиночків, які можна взяти в оренду на добу і відпочити від галасливого міста, поніжившись на сонці.

Далі на південь розташувався курорт Бентота, відомий своїм довгим піщаним пляжем. Тут люблять відпочивати молодята і просто закохані пари. Найспекотніший час в Бентоті - з травня по червень (+32-33°C), прохолодно- у грудні та січні (+25-26°C).

Курорт Аругам-Бей - довгий піщаний пляж, безпечний для плавання, який розкинувся уздовж бухти до скелі Крокодайл-Рок, звідси іноді можна спостерігати диких слонів. Це одне з кращих місць у світі для серфінгу. Найкращий час для відвідання пляжу - з квітня по вересень. Проте слід враховувати, що тут ніде сховатися від сонця, тому бажано мати з собою парасольку чи тент.

Навпаки, другий пляж Хіккадува, є раєм для дайверів - недалеко від пляжу під водою лежать залишки кількох затонулих суден. У розкішному рифі, розташованому паралельно до берега, водиться багато риби. До того ж він знаходиться досить неглибоко і його верхня частина мало не виступає з води, тому тут цікаво плавати навіть з трубкою і маскою.

КУХНЯ

Основою кухні Шрі-Ланки є рис і боби. З рису готують коржі "роти", млинці з додаванням кокосового молока "аппу", вермішель "індіаппа", рисово-кокосову суміш в бамбуковому стеблі "пітта" і плов. М'яса вживають мало, а яловичину не їдять взагалі, оскільки корова вважається священною твариною. У місцевому меню багато страв з дарів моря - філе тунця, сушена і копчена риба всіх видів, кальмари, омари і креветки. Кухня Шрі-Ланки відрізняється гостротою. Страви приправляють часником, перцем, шафраном, мускатним горіхом, імбиром, кардамоном, корицею, коріандром і кмином. Популярні різноманітні салати з овочів і фруктів.

Національний напій, що вживається усюди - чай, також п'ють кокосове молоко і фруктові соки. Основним алкогольним напоєм є кокосовий самогон "арак", можна спробувати місцеве пиво "Лайон", решта алкоголю погано очищена від сивушних масел, тому не дуже якісна.

МИТНІ ПРАВИЛА

Після приїзду на Шрі-Ланку потрібно декларувати цінне обладнання та ювелірні вироби. Дозволено ввезення валюти (в еквіваленті – не більше $10 000), 1,5 л міцних алкогольних напоїв, 2 пляшки вина, невелику кількість сувенірів і 250 мл парфумерії на суму, що не перевищує $250. З 2006 р. вся тютюнова продукція, що ввозиться на Шрі-Ланку, обкладається митом (приблизно 7 рупій за кожну ввезену сигарету і 1300 рупій за кілограм тютюну чи сигар).

Строго заборонено ввезення наркотиків, вогнепальної та колючої зброї, боєприпасів, вибухових речовин, порнографічних матеріалів, золота. При виїзді зі Шрі-Ланки митний огляд багажу обов’язковий для всіх (виконується вручну). Дозволено вивіз 6 кг чаю на людину. Заборонено вивіз антикваріату, рідкісних книг, манускриптів на пальмових листках, необроблених дорогоцінних каменів, тварин, рослин (понад 450 видів).

Аеропортовий збір при вильоті з країни (крім дітей до 2 років) – 1500 рупій з людини. На регулярних авіарейсах, як правило, всі збори вже включені у вартість авіаперельоту.

 

 

Рекомендуємо

package
  • Рекомендуємо
  • Угорщина
Від 18,500грн Переглянути тур

Хайдусобосло з Івано-Франківська 7 ночей

Чернівці - Івано-Франківськ - Калуш- Стрий - Хайдусобосло - Стрий - Калуш- Івано-Франківськ - Чернівці, Hungary 24 трав. - 02 черв.
package
  • Рекомендуємо
  • Карпати

20.04 Коломия – Писанка - храм ЮНЕСКО - еко-чаї

Івано-Франківськ – Коломия – Писанка - храм ЮНЕСКО - еко-чаї - музей Довбуша, Ukraine 20 квіт. - 20 квіт.
package
  • Рекомендуємо
  • Карпати

21.04 Замки Закарпаття

Івано-Франківськ - палац Шенборн- замок Сент Міклош - замок Паланок - Івано-Франківськ, Ukraine 21 квіт. - 21 квіт.